Úvod  » sporáky, pece a grily  » grily big green egg


Grily BIG GREEN EGG

STRUČNÁ HISTORIE

 

BIG GREEN EGG byl vyvinut na základě 3000 let staré asijské metody pečení v hliněné peci. V Japonsku, kde se již po staletí v kuchyni vydatně používá tzv. kamado, pobývaly v 50. letech tisíce amerických vojáků. Poté, co ochutnali lahodné, šťavnaté pokrmy připravené touto metodou, si uvědomili, jaký potenciál tento hliněný hrnec nabízí, a přivezli jej do Spojených států.

 

Společnost BIG GREEN EGG zahájila svou činnost v americkém státě Georgia v Atlantě v roce 1974. Výroba těchto grilů je ale v zemi s velkou tradicí zpracování keramiky, v Mexiku. Ve vysoce moderních a technologicky výborně vybavených halách tak naše kuchňské přístroje vyrábějí pečliví a zkušení odborníci. Než výrobek Big Green Egg továrnu opustí, musí projít ještě poslední velmi důkladnou kontrolou. Továrna je certifikovaná normou ISO 9001 U, takže splňuje vysoké požadavky na kvalitu v tomto průmyslovém odvětví.

 

Propojení principu tradiční hliněné pece s unikátním vysoce odolným keramickým materiálem a díky nejmodernějším výrobním procesům vzniká unikátní přístroj na přípravu rozličných pokrmů. Vaření venku nyní získává zcela nový rozměr, neboť jako majitel Big Green Egg můžete takto trávit příjemné chvíle po celý rok. Díky vysoce odolné keramice nemá venkovní teplota na vnitřní teplotu v EGG® vůbec žádný vliv. V Big Green Egg tak můžete v létě i v zimě připravit dozlatova ugrilované, jemné maso, výtečné ryby ve slané krustě, smažené plody moře čo vydatný guláš, křupavý chléb, lahodnou pizzu i vynikající dezerty.

Big Green Egg




Copyright © 2012 - 2019 Komíny Kašpar - Dodávka komínů na klíč | Webdesign: Eva Podzimková